Wednesday, May 16, 2012

Jom sushi

Salam buat semua... ada sesiapa nak join FnF makan sushi...jom3x... baca bismillah dulu sebelum makan ;)

Ebi ten nigiri atau sushi udang tempura...the FnFs' kids feveret sushi... crunchy...yummm3x... adek makan 2 piring dah kenyang...ilmi makan sepiring je sebab...

tempura shrimp... ebi ten nigiri...crunchy...

sebabnye kami semua (kecuali adek) suka yang ada keju ... sedap seh...cer korang imagine... sushi salmon atau udang... pastu ada lak keju dibakar bagi cair atas salmon/udang tu... so yummy...bukan super delish lagi yek...extremely super delicious...rich creamy taste...


baked salmon with cheese
Adek lum pandai makan... beso sket lagi pandai le tu... ihiks... skrg dia makan yg crunchy2 jek dulu...


baked shrimp with cheese
Grilled salmon...papa ngn ilmi suka makan nih... slightly grilled in the outside, raw on the inside... smokey and slightly creamy...

Grilled salmon
Ebi abokado... nice...mama suka... crunchy2 grated onions ngan lobak putih tuu... 


Ebi abokado... shrimp with avocado, grated onions and daikon... topped with mayonnaise
Tradisional style of sushi in Japan...raw... with fresh and clean taste... byk pilihan sushi with raw fish/seafood nih... basic sushi kat nihon... di panggil nigirizushi... yang FnF makan ni maguro (tuna) sushi...

maguro... tuna sushi
Sushi omelet ni adek ngn mama je yang makan... ^^


sushi omelet... tamago yaki sushi
Satu lagi sushi pilihan FnF... cheezy garlic ebi sushi...sama macam baked ebi sushi with cheese...tapi yang ni ada topping garlic spread atas keju tu... tersangat lah rich and creamy flavour... ilmi tak makan cos ada garlic spread... both FnF suka sgt weh... 

Cheezy garlic ebi sushi
 Yang nih pun ok gak... cicah kicap syouyu syedapp... 


onion ring tempura
Ada byk pilihan sushi roll/ sushi yang dibalut seaweed dengan mcm2 filling spt vege, jagung, tuna, telur ikan, isi ketam, dan macam2 lagi...FnF jarang makan sushi yang ada nori / seaweed nih...



aiseh tak makan baked unago (belut) sushi kali nih... kenyang dah...kena stop makan...Alhamdulillah... 


25 comments:

  1. I like....
    Suka semua yg kt atas tu....sedapppppooSus

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap sgt...balik msia nnt sure akan teringat2 keenakkan sushi

      Delete
  2. nyummyyy!!!!!!!!!!!!!!!!! tun suka makan sushi! kalau gi sushi king ngan hasben tun, mmg hebat laa habis duit. hihi.. tun suka yg ada nori ^^ kdg2 kat umah ni, seaweed yg beli utk wat sushi habis tun meratah je ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun, sushi kat sushi king tu mahal sgt kan. kami tak penah try lg so tak tau rasa dia cmane. kat nihon nih sushi kira murah jugak la. sepinggan 105 yen je.

      Delete
  3. suka gak sushi.. tp tak berani lg nak mkn yg raw.. hehe..

    ReplyDelete
  4. saya suka yang ada cheese..nyumnyum..sellau kalau makan smt rebut2 dgn anak2.haha..ala,yg ada garlic spread tu xde pun kat sini..mesti sedap sgt tu..terus lapaq..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lia...terus lapar teringat sushi ye...garlic cheese best tp kuat gak le rasa garlic tu...tu yg anak2 x nak...kalau rasa garlic tu ala2 garlic bread tu kompem budak2 suka.

      Delete
  5. wow. sushi ;) suke2..yang keju2 tu best tu..

    ReplyDelete
  6. sedapnya sushi...saya pun suka..yg bercheese tu belum pernah buat lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun x pernah buat. mkn kat kedai ni

      Delete
  7. Suka makan sushi tapi tak reti buat lagi..hehe..cantek onion ring tu..suka makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. onion ring best kan. yg ni dicelup dlm tepung tempura...

      Delete
  8. aduhai... ogyep kurengg gitu dengan sushi... last makan sushi, kena food poisoning.. pas tu tak berani makan lagi.. tapi, anak2 suka bangat...

    ReplyDelete
  9. salam FnF akak jugak tak pernah makan,tapi kalau anak2 balik mesti diaorang ajak gi makan sushi tapi akak makan yg lain hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kat msia dulu pun sy tak penah makan sushi kak...

      Delete
  10. Kembar mrs fnf sampai skrg pun tak makan sushi n xsuke cheese... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...rugi3x...suruh acu bawak. dia yg pandai sgt mkn japanese food kan

      Delete
  11. Salam... suka sushi... wahh jengah sini terus kecur mecurrr ni...
    alatan membuat sushi dah dibeli nak membuatnya tak pernah lagi.. manjang makan aje di luar kalau teringin... cantik pinggan tu hehhehh...

    ReplyDelete
  12. suka sushi! ni kedai apa eh? kalau bakar2 ngan cheese kat sini sushiro yg ada. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. As, ni bukan kat sushiro... selalu gak ke sushiro...tp kicap dia x leh makan. Ada mirin. so kalo ke sushiro kami bawa kicap sendiri...hihi

      Delete
  13. Salam FnF, thanks sudi jengah dapur akak...waaa ada shushi, akak kan, frankly cakap x penah buat shushi, x penah makan...bila tengok shushi biasa2 jual tu tekak mcm x lalu jerk....x tau la kot dah merasa sekali nnt, ketagih pulak...hehehe

    ReplyDelete
  14. salam bole tau tak kat area mana kedai sushi ni tingin nak makan... saya duk kat tokyo

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...