Tuesday, May 22, 2012

BBQ picnic bersama geng ChibaDai

Assalamualaikum... Salam buat semua...salam 1 Rejab...selamat berpuasa bagi yg berpuasa...


It's time to fire up the grill... tak sempat2 nak tunggu summer kami dah berBBQ picnic...  lokasi di Kashiwa, Chiba... around 30km from our home at Kurosunadai, Inage... ni projek kami wiken lepas...


Antara yg menjadi bahan santapan... chicken wings and prawns...


 mussels, sosej, sotong...jagung manis... takde gambar...


Chicken wings sangat2 sedap... marinated with honey, oyster and soy sauce, mix herbs, onions, garlic, ginger, coriander and cumin powder...


Grilled food nih kami makan ngan nasi jagung, mashed potato, coleslaw, mayonis, dan macam2 sos... antaranya sos tartar, sos BBQ dan sos cili Thai...sambal tumis ikan bilis pun ada... dah orng melayu kan...^^


Sharing the mashed potato with butterfly...uhuks


Secara tak sengaja terjumpa spider yang sedang menjamu selera seperti kami...ngeee...


Adek... tak habis2 dengan ultraman...


dah started acting like ultraman...


banyak sangat tengok TV cerita ultraman ye dek...


Yang si abang pulak sibuk dok kutip buah hutan... buat bom...nk main perang2... 


Begini lah rupa hutan rekreasi tempat kami berBBQ...mengingatkan FnF kpd hutan rekreasi Ayer Keroh yang best tuuu...entry disini...



Cuma pokok2nya sahaja yang berbeza... kat sini pun ada Dinasour Park mcm kat Ayer Keroh... tapi takde buggy car...


Huh...Adek...lost in the jungle...


ada map tgh hutan...tak real langsung...ihiks... dalam beg disney tu penuh ngn bom tuuu...


ntah apa mission budak2 nih...


Balik jumpa geng...hehehe...


Time to go home... some of the geng came riding MTB... 




24 comments:

  1. salam 1Rejab:)
    best jugak berBBQ waktu siang.. tp kat sini panaaas hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat cni pun dah mula nak panas. dlm 26degC. dah nak masuk summer...Hari ni tiba2 sejuk balik... 15degC

      Delete
  2. wah bestnye...bersantai hujung minggu cmtu kan...tgk BBQ terasa teringin pula nk BBQ jugak...hihihi

    ReplyDelete
  3. bestnyaaaaa lagi -lagi ada adengan kita bako kita bako ajer tu hehee

    ReplyDelete
  4. Org sana piknik dlm hutan dah ok.....cuba kt sini, lain pulak jadinya..
    Sejak pindah Sabah ni, takde bbq, takde geng sekepala...
    Sekali buat bbq, segalanya di bakar ye? Seronok punya psl..

    ReplyDelete
  5. Salam 1 rejab kak FnF ^^ bestnyer berBBQ ^^ dh lama tun x berBBQ.

    ReplyDelete
  6. SAlam Fnf,
    Bestnya dapat BBQ dalam hutan rimba yang menghijau, suka pengalaman yg sebegini, tambah2 makanannya yang begitu menggamit selera...

    ReplyDelete
  7. kalau kat Msia kompem BBQ kambing golek kan...lokasi air terjun le...best tuuu

    ReplyDelete
  8. Hem bestnyer...nak join BBQ skali..nak kepak ayam..nak udang gak..sedapnya...

    ReplyDelete
  9. bestnya BBQ...gambar sungguh cantik :)

    ReplyDelete
  10. Wow! Bestnya BBQ kat tengah hutan! comeynya adik dan abang.. cantiknya picture tu semuaa... cantiknya! cantiknya! seronoknya! seronoknya!!! <<<sangat suka dan teruja.. kalaulah ada sama kat situ.. hehehehe

    ReplyDelete
  11. auww besnyaaa... byk btl koleksi otomen adik.. lawak la bom ang pnh satu bag... wonderful piknik i loike...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg byk, gi kedai mesti cari atromen ngn raksasa sepasang dlm kotak 400yen...ada gula2 sebijik...gula2 tu tak mkn pun...

      Delete
  12. BEstnya ber BBQ.. dah lama tak BBQ dgn family.. Adek suka ultraman ya.. My 4 yrs old boy pun suka ultraman.. Yang kat atas meja tu, ULTRAMAN ZERO... Kakak2 dia kat rumah ni selalu kena fire dengan ultraboy i ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah ni mama dia yg selalu kena fire

      Delete
  13. lama x BBQ nie
    kohai dok tnya biler
    prob nyer weols asal weekend sure ader aktiviti ngeeee
    syok BBQ dlm hutan lipur gini
    damai jer x panas sgt
    eh ur son umoq brpa ekkk??

    ReplyDelete
  14. kat sini bbq masa hanami, taun ni x sempat nak join, kat tokyo masa tu kan! teringat gak hutan rekreasi ayer keroh tu. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa...patut bbq masa hanami... skrg suhu pun dah panas dlm 26degC dh boleh picnic...tp mandi laut belum boleh lg...sejuuukkk

      Delete
  15. bestnya bbq..kat sini belom lagi.entah bila agaknya diorg ni nak buat,memasing sibuk ke sana sini..telan air liur jela tengok chicken wings dgn hotate tuh..:_)

    ReplyDelete
  16. bestnya BBQ..drooling tgk benda yang dibakar tu,..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...