Monday, November 19, 2012

ke taman lagi

Kisah2 penuh suka dipenghujung musim panas sekitar akhir September 2012 yang lalu... FnF ketaman lagi...  lokasi... Inage Kaigan... 10 minit je by car dari rumah FnF... menikmati keindahan alam ciptaan Illahi sebelum daun-daun bertukar warna...luruh dan gugur ke bumi... Indahnya taman ini dihiasi bunga2an pelbagai warna... cosmos, daisy, lavender serta beberapa jenis bunga2an bermusim yang lain... 


Kiranya ni last FnF ke taman pada musim panas 2012... dah tak panas sgt pun masa ni... sekitar 25degC je... sekarang dah sejuk gegege dah... 10degC pada jam 1 tgh hari... so boleh bayangkan suhu di malam hari... sejuuuuukkkk....


FnF sangat tertarik dengan dekorasi di taman ni... cantik...dan luas... paling best lokasi bersebelahan dengan pantai...


Bersebelahan taman bunga, terdapat taman rekreasi yang agak luas... dilengkapi trek utk berjoging dan berbasikal... air terjun mini, dan taman permainan kanak2... sangat selesa untuk berpiknik di musim panas... FnF dengan adik2 geng ChibaDai siap pasang khemah tau masa ni... senang nak solat dalam tu...hehe... last2 onna2 (perempuan) je solat dalam khemah ... otoko2 (lelaki) solat atas taman yang luas... lagi selesa untuk berjemaah... dipenghujung taman disediakan juga kawasan untuk berBBQ yang hanya dibuka pada musim panas...


Air mata air yang amat sejuk dan nyaman...


Aksi anak2 FnF bermain di taman permainan yang disediakan di kawasan rekreasi...



Adik Rayyan... misi mencari spider...hehehe...


Dah puas bersantai di taman... kami terus ke pantai... nak tengok matahari terbenam...

Abang... sambut bola ni... jerit Ilmi...

Yey... dapat sambut bola... hehehe... siap terangkat kaki adik FnF ni (student undergrade Chibadai)


Mentari hampir terbenam... nampak dalam picture kat atas...sambil melihat sunset masing2 terpegun dengan kekuasaan Allah...


T.a.M.M.a.T












14 comments:

  1. bestnya taman...ada snow white yg comel

    ReplyDelete
  2. fnf..pic cantiknya..terpegun tgok keindahn ciptaan tuhan..

    ReplyDelete
  3. Semuanya cantik..lebih2 lagi sunset dan anak2 FnF berlari2..hehe

    ReplyDelete
  4. Moment yang indah dan dirakam menggunakan kemre yang advance memang kombinasi perfect. Ce kalo moment ni dirakam guna kemre olympus digital saya. Hehehe. Mesti rosak program. Gmbr tak lawa langsung.

    ReplyDelete
  5. singgah siniii...waaah seronoknya berlari2:)

    ReplyDelete
  6. bestla tak lama lagi da masuk fuyu kan..

    ReplyDelete
  7. bestnya.... seronok betul sicomel2 tu ye, pemandangannya pun memang cantik!

    ReplyDelete
  8. salam kak FnF.. subhanallah.. cantiknyer sunset tuu..

    ReplyDelete
  9. Salam FnF,
    Mmg indah ciptaan Ilahi...

    ReplyDelete
  10. As salam FnF,

    Pandainye shot gambar semuanya ada cerita tersendiri... onna2 ottoko2! Wah dah pandai dah kecek Japones! orang sini kdg kala panggil kami japones! hehehe

    ReplyDelete
  11. cantik sgt permandangan nya..teringin sunggu mieza nak ke sana..bila la agaknya..tak reti cakap jepun hahaha

    ReplyDelete
  12. koen ni mmg pemes jer sbb tgk tomodachi from chiba selalu terjah sini ngeeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...