Tuesday, June 5, 2012

Rose Garden

Assalamualaikum...salam buat semua... 

Rose Garden @ Chiba Flower Museum...  


Roses blooming ketika menghampiri musim panas...iaitu sekitar end of May sehingga early June. 

Bunga2 ros yang berkembangan...


Jom join FnF menikmati keindahan bunga ros... 


Lush of roses...


Yellow buds... turn purple when blooming...


A long stretch path with rose arch accompanying every visitors who walk the path... 


Classic English style rose garden... beautiful scenic with roses in mind...


With variety of roses decorating fences and arches everywhere. 


Gambar atas...rose melilit tali... gambar bawah...rose melilit pagar...


Ilmi dan adek dah start hampar tikar dah... syok pulak siap main2 lego...


Haaa... tuuuu... Ilmi dah siap baring2 atas rumput...


Mula2 baik je...main sama2... sekejap je ni... lepas 2-3 minit dah start berebut mainan...


Gambar lampu jalan is always Mrs FnF favorite picture... this one is solar powered... nice... ;)


End...Tamat...











25 comments:

  1. pengsan sebab lawa sangat! me likeee flowers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. garden ni cantik sebab konsep english garden...sgt best sambil minum petang kat meja2 yg disediakan kat sini

      Delete
  2. cantik2nye bunga kt sna..segar2...nmpk pon sgt tenang n mdamaikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...QH...byk jenis bunga ros yg kami tak pernah jumpa kami jumpa kat sini.

      Delete
  3. Yellow buds tu cantiknya.... Salam kenal jugak.

    ReplyDelete
  4. urmmmm kali ni rasa x sempat nak terjah rose garden la
    busy jer....
    gi mana pow mainan anak2 kena angkut ekkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib bawa mainan...selalu diorang yg pandai2 bawa sendirik...letak dalam beg disney kecik tu

      Delete
  5. Replies
    1. sgt tenang...hilang segala stress bila tengok bunga

      Delete
  6. lawonyer... geram jer nak gi sana :)

    ReplyDelete
  7. Beruntung nyer FnF berada di sana dpt lihat keindahan ciptaan DIA yang terindah.
    Musim bunga pasti mengalirkan aura romantik sepanjang musim kannnn.....
    Terima kasih buat FnF sudi berkongsi gambar2 yang menarik.
    Tengok dari jauh pun buat Nina sangat teruja akan keindahan di sana. . . .

    ReplyDelete
  8. Hello FnF..thank you for the wishes ya! :)

    Wahhh cantiknya bunga2 tuh! Rasa nak petik je...
    Superb photos...loving your space!

    ReplyDelete
  9. salam fnf...asyiknya sy menjamu mata kt sini...i luv roses...kalo nk g jepon kena taim camni lah ye..dpt tgk munge cantik...thanks 4 sharing!

    ReplyDelete
  10. geram tgok roses yg lilit kt tali tue..klu kita mmg capture byk2..h ehehe sampai puas hati:)

    ReplyDelete
  11. photographer dia mmg terer sgt! hehe.. cantik gmbr2nya. Kat sini lmbt lagi bara(rose) nak keluar, tak sabar nak tengok jugak nnti. ;D

    ReplyDelete
  12. Salam Fnf.cantik sungguh gambar2 bunga kat atas tu....paling suka tengok Yellow buds tu...menarik bunganya berjuntai ke bawah. seronoknya kalau dpt bersantai di kws ni...

    ReplyDelete
  13. Cantiknya....love ur pictures...love roses....
    Bunga yg melabuh2 tu cantik sgt :)

    ReplyDelete
  14. Returning ur visit dan salam kenal dari kak rose.... x puas tengok all the roses yg cantik2 tu... rasa macam nak petik2 jer!

    ReplyDelete
  15. As'Kum FNF waduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cantik benerrrrrr ini dongs!!! kalau bonda akak nampak ni aje memang dia menjerit!! hehehe sebab dia pun suka tanam roses tapi tak ler secantik rose kat taman tu.. memang cantik lah...

    Wahh molek bergolek dan berebut mainan yaa.. hehehe.. biasalah anak2 kan.. akak pun pernah ada hero 2 orang.. samalah tu lebih kurang hehheehhe

    ReplyDelete
  16. cantiknyer taman rose kat sana yer... suka betul tgk bunga2 tu...

    ReplyDelete
  17. Masya Allah.sanagt cantik..
    sangat suka roses @ bara.
    kat sini dalam next week kot baru blooming..

    ReplyDelete
  18. Fidzah.. Cantik rose ita pun suka.. Ita x guna fondant tp guna sugar paste beli kat www. Tomizawa.jp cuba la tgk ada tak kedai kat area chiba.. Halal insyaAllah ramai yg guna..:)

    ReplyDelete
  19. salam kenal di sini - tk sudi ke AGK n followed. Terasa nak ke sini pulak...Jepun kan? boleh singgah ni...

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah dah setel, tapi hanis mmg byk kali la adaprob dgn blogspot huhu skrg je mcm dah ok sket...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...