Thursday, April 26, 2012

Tulip di Akebonoyama Nogyokoen, Kashiwa

Assalamualaikum... salam sejahtera...

Menikmati keindahan tulip di Akebonoyama Nogyokoen, Kashiwa, Chiba...

Ikut weather forecast pagi tu dijangka hujan berterusan di Kashiwa, Chiba dari pagi sehinggalah ke petang...

Mr FnF kata amek gambar bunga yang disirami air hujan mesti cantik kan... Jadi kami pun amek keputusan utk redah aje hujan itu...hehe

Hujan di Jepun ni biasanya renyai2 sahaja...tapi... duration dia toksah cerita laaa... boleh jadi sehari suntuk...lama kan... Namun Alhamdulillah... hujan renyai2 dalam sejam...pastu stop...yesss...

Sedang menikmati keindahan tulip... ternampak sekuntum bunga...lain dari yang lain... 

What is red and yellow?oh... it's hybrid ;)

Its raining but worth it... cantik sungguh bunga2 tulip yang disimbahi air hujan renyai2...

Di sini juga dibina Windmill yang berhadapan dengan tasik kecik di tengah2 taman mengindahkan lagi kawasan... dah macam kat Holland ye tak...kat Msia pun ada windmill apaaa... tak boley lupa keenakkan steak ostrich @ the Windmill Station... iklan jap...

Hujan2 nih...mmg cepat je lapar... mama...lapa3x...

Lepas makan sambung xtvt jalan2 ditengah tasik sambil bagi makan ikan koi...suka lah imi...

Oh adek... Uruturoman ngn puting... memang tak boley tinggal...

Adek tengok tu...ada kura2... 

 he's sleeping under the bridge...

Dan aksi2 berkejaran di taman bunga pun bermula...

Dah macam citer hindustan...

Mood baik.. layan je kanak2 riang nih...

Kuch2 hota hei gitu... "Anjaliiii..."

Dah...Jom balik...

Petang tu on d way balik rumah hujan renyai2 turun semula...berterusan hingga ke malam hari... sejukkkk... T.a.M.a.T...













17 comments:

  1. Bestnya... Untung dpt berhijrah kat tmpt org. Bleh tgk bumi Allah yg serba indah...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. cantik kan...ehehe... kat sebelah atas nun dah start cherry blossom ke As...

      Delete
  3. cantiknye bunga tulip tu semua....pmandangan pon begitu indh sekali...wah sgt cantik bahasaku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tgk bunga terus kuar ayat bunga2...

      Delete
  4. Salam...mieza suka resepi kat blog ni..insyaAllah mieza nak cuba carameled banana cupcake tu...izinkan mieza link kan blog ni ke blog mieza...salam perkenalan...mieza follow..jemput ke blog mieza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Mieza... FnF follow Mieza juga... ;)

      Delete
  5. cantik ciptaan tuhan..mcm nk petik jew.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip! mana boleh petik2 hihihi..

      Delete
    2. kalau laaa boleh petik...rasanya tinggal batang je sume...hehehe

      Delete
  6. Salam kak, oh! fengsan masuk sini ada munga jugak, td g kat umah hajar pun tayang tulip, cantekkkkk!! tp yg kaler ren n yellow tu mmg terbaekkkkk! cantek sgt2! bilalah leh guling2 depan munga tulip ni ya? suke betul tgk munga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduh... guling2 tu... sah2 terpengaruh citer hindustan... erk...cik abg ninja tengok hindustan ke...kikiki

      Delete
  7. As salam FnF,

    Seronoknye tgk bunga2 tulips yg segar bugar tu... Subhanallah rs nak baring2 je... Skrg ni Spring kan kat sana... Mesti seronok tgk flowers blooming :)

    Salam perkenalan~

    ReplyDelete
  8. As'salam FnF

    indahnya ciptaan Allah ni, rasanya kalau k.ct ada disana dah lama dok shoot gambar bunga2 tu. sangat indah dan cantik sangat2..sukanyaa! :)

    ReplyDelete
  9. Wow!!! Speechlesssssssssssssssssssssssss................. i lovessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss the flowers.. the scenery..... suka laa.... suka turtle jugak.. tulips jugak... dan suka tengok anak2 yang riang ria tu... suka!!!

    ReplyDelete
  10. salam fnf..

    1) boleh saya tahu kegiatan anda di sana samada bercuti atau untuk bekerja..

    2) is yakuza gang still exist nowadays?

    3) apa beza san, kun, chan n etc

    Thanx a million..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...