Monday, September 9, 2013

bentou... oh kenangan...

Terjumpa gambar2 lama dalam folder... Rindu sgt... Dulu tiap2 hari akan bgn awal pagi untuk buat bentou lunch sekolah ilmi... FnF suka buat bentou comel2 untuk Ilmi... 



kena rajin buat stok frozen food mcm chicken nugget, meat ball dan donut utk memudahkan kerja2 dipagi hari... kalau terlebih rajin FnF siap buat muffin lagi untuk bentou...


Dulu bangun kul 6 pagi masih sempat prepare bentou Ilmi comel2... sekarang di Msia bangun kul 5.30 pagi tak sempat pun... kelam kabut di pagi hari... ohhh... time management memang ke laut... i'm a super-duper busy mommy... 


Dilema seorang ibu bekerja... hmmmm... rindu...


17 comments:

  1. Thn dpn nak try buat bento utk anak..

    ReplyDelete
  2. Aslmkum Fnf

    menariknya bekal....budak2 tengok terus selera.
    lama tak singgah sini, baru tahu Fnf dah balik Msia....moga anak2 dpt sesuaikan diri di sek Msia pula.

    ReplyDelete
  3. eh! dah balik msia ke? rajin nya buat bento.

    ReplyDelete
  4. AS salam ...rajinnya mommy sorang ni... masuk selera anak2 makan... x pe slow2.. nanti blh wat bento lagi kat anak2 ^^

    ReplyDelete
  5. fnf dh balik mesia ye..nnti bule ajor kami buat bento pulak...sukanya tgk sutun dt sosej tu!

    ReplyDelete
  6. Rajinnya buat bento pepagi...agaknya kat sana...mmg kbnykan bdak2 bwak bento ke?., kena kreatif cmni...bru anak rajin nak mknnya...
    Napenya da kat sini x smpt plak...bzy la da ye pepagi tu...

    ReplyDelete
  7. comelnya... mmmm biasa kan dengar hidup 360 darjah berbeza dr zaman coti takde gaji ni hehehe

    ReplyDelete
  8. Wahh..menarik betul..memang dpt menarik perhatian kanak2 kalo ada food presentation camgini.

    ReplyDelete
  9. Bentou youchien mmg kawaii2 khen
    Once masuk gakko no more kawaii tu
    Sbb ikut menu gakko plak
    Better for me sbb malaih nk deco bagai DUSH❗❗❗

    ReplyDelete
  10. Teringin nak buat bentou comel ni utk husband. Tapi tak reti. Dan sesuai ke? Bekal asam pedas nak dibuat bentou cemana. Heheh.

    ReplyDelete
  11. semoga bila anak2 da sekolah saya sembat nak buat bentou comel2 utk diorang.. T_T

    ReplyDelete
  12. masha Allah... cantik2 semuanya, rasanya nak jadi kanak2 semula... dapat bawa bentou ke sekolah.

    ReplyDelete
  13. very d creative u... suka bangattt x sampai hati la pulak ogyep nak makan rasanya..

    ReplyDelete
  14. Akk teruja bia tatap gmbar bentou yg cute miuttt...buat semua ni kena bangun awL..heheee..pengorbanan tu..apapun tahniah sbb dpt bekalkn sarapan anak dgn hasil yg ckp kreatif

    ReplyDelete
  15. wah.. nk jgk.. comel sgt2...
    singgah n follow sini #279
    keep in touch ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...